Update Coronavirus 2021

Het Corona-virus heeft gevolgen voor onze voetbaldagen. Op deze pagina hebben we alle informatie voor je verzameld.

Laatste update: 10-7-2021, 16.00 uur


Voor alle deelnemers, trainers, begeleiders en ouders/verzorgers willen we een leuk en vooral veilige voetbaldagen organiseren. Om alles in goede banen te leiden willen we iedereen vragen om onderstaande maatregelen in acht te nemen. Zo maken we er samen een prachtige 3-daage van.


COVID-19 Protocol
Deelnemers
Voor deze groep gelden, zowel binnen als buiten, geen beperkingen met onderling contact. Wel is er een gezondsheidscheck door middel van het deelnameformulier die je bij de start van de voetbaldagen kunt afgeven.

Trainers/begeleiders
Houden 1,5 meter afstand t.o.v. elkaar en bewaren zoveel mogelijk afstand tot de kinderen. Echter is dit niet altijd mogelijk bij bijvoorbeeld een blessure. Het is toegestaan om kinderen te helpen van dichtbij indien noodzakelijk.

Ouders/verzorgers
Zijn welkom op het complex om te komen kijken. Wel dienen zij 1,5 meter afstand van elkaar te houden, mogen ze de kleedkamers niet betreden en kiezen een vaste plek langs het veld

Kiss&Ride (ochtend)
Om drukte op en rond het complex te spreiden willen we iedereen zoveel mogelijk verzoeken om gebruik te maken van het Kiss&Ride principe. Bij kinderen die het spannend vinden mogen ouders mee het sportcomplex op, uiteraard dienen zij 1,5 meter afstand te houden van andere volwassenen.

Lunch
Trainers, begeleiders en deelnemers wassen voor en na de lunch hun handen. Iedereen elke dag dezelfde zitplaats en ventileren/luchten we de ruimtes zoveel mogelijk.

Kleedkamers
De kleedkamers zijn toegankelijk voor kinderen en trainers. De kleedkamers worden enkel gebruikt voor het omkleden. Douchen doen we thuis.

Animatie
Tussen de trainingen door hebben we een animatieprogramma (bingo/quiz etc.). Dit organiseren we zoveel mogelijk buiten indien de weeromstandigheden dit toelaten.


Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.


Mijn kind zit op het basisonderwijs en heeft verkoudsklachten. Mag hij/zij meedoen?
Kinderen die naar de basisschool gaan moeten thuisblijven en zich laten testen bij klachten. Dus zowel met milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als met zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid). Kinderen die af en toe hoesten, en kinderen die astma, hooikoorts of chronische luchtwegklachten hebben, hoeven niet getest te worden als ze geen andere klachten hebben. Huisgenoten blijven ook thuis als het kind naast milde klachten last heeft van koorts of benauwdheid.

Laat jij je kind niet testen? Dan mag het pas weer naar de voetbaldagen als het 24 uur volledig klachtenvrij is. Huisgenoten mogen dan ook uit quarantaine.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/coronatest-kind/kind-testen-op-corona

Mijn kind zit op het voortgezet onderwijs en heeft verkoudsklachten. Mag hij/zij meedoen?
Voor kinderen die op de middelbare school zitten of ouder zijn dan 13 jaar blijven dezelfde regels gelden. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Zij blijven ook thuis en laten zich testen na contact met iemand met corona.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/coronatest-kind/kind-testen-op-corona