Update Coronavirus

Het Corona-virus heeft (minimale) gevolgen voor onze voetbaldagen. Op deze pagina hebben we alle informatie voor je verzameld.

Laatste update: 22-9-2020, 10.00 uur


Vanaf 1 juli is het voor alle voetbalclubs toegestaan om weer gebruik te maken van de sportkantine en kleedkamers. Dat is heel goed nieuws voor de voetbalkampen. Er is een veilig heenkomen voor deelnemers en leiding bij slecht weer (onweer, regen, hitte etc.) en een rustmoment voor de lunch.


COVID-19 Protocol
Om aan alle RIVM-richtlijnen te voldoen is er een protocol. Bij wijziging van de richtlijnen wordt het protocol aangepast.

Protocol voorziet (voor nu) onder andere in:

  • 1,5 meter afstand voor trainers/begeleiders onderling en t.o.v. deelnemers van 13 jaar en ouder
  • Extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen (handen wassen en hoesten/niezen in elleboog)

Ik wil mijn kind(eren) nu inschrijven en het gaat toch niet door. Wat dan?
Bij een inschrijving na 21 april 2020 ontvangt u uw inschrijfgeld retour als de overheid/gemeente geen toestemming geeft om het kamp bij de geboekte locatie te organiseren.


Heeft het zin een annuleringsverzekering af te sluiten?
Ja, voor onvoorziene omstandigheden als ziekte en blessures wel. Een annulering met betrekking tot het Corona-virus wordt door de meeste verzekeraars niet gedekt.


Mijn kind zit op het basisonderwijs en heeft verkoudsklachten. Mag hij/zij meedoen?
Ja. Bij klachten zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang, basisschool en het voetbalkamp. Uw kind hoeft niet getest te worden op Corona. Dit geldt niet als uw kind een nauw contact is van iemand die Corona heeft. Of als iemand in uw huishouden koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.

Mijn kind zit op het voortgezet onderwijs en heeft verkoudsklachten. Mag hij/zij meedoen?
Nee. Heeft uw kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn), koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten? Laat uw kind testen en laat hem/haar thuis tot de uitslag van de test bekend is.