Update Coronavirus

Het corona-virus heeft gevolgen voor onze voetbaldagen. Op deze pagina hebben we alle informatie voor je verzameld.

Laatste update: 26-5-2020, 10.00 uur


Deelnemers van 12 jaar en jonger tijdens het kamp
Na de laatste persconferentie van de overheid zijn er gelukkig verdere versoepelingen gekomen. Scholen gaan weer open en de horeca mag vanaf 1 juli met 100 man binnen zitten.

Na gesprekken met gemeenten en clubs is ons vertrouwen om leuke, goede en veilige kampen te organiseren flink toegenomen. Ook voor onderdak tijdens de lunch en/of schuilen bij regen/onweer/hitte zijn er steeds meer verruimingen c.q. alternatieven beschikbaar. Zo kunnen eventuele gevaarlijke situaties bij noodweer worden vermeden.

Deelnemers van 13 jaar en ouder tijdens het kamp
Voor deze groep is er (tot nu) helaas geen versoepeling voor de 1,5 meter afstand. En dat is bijzonder jammer. Duels spelen is dan heel erg lastig. De deelnemers in deze groep gaan juist naar onze kampen om nieuwe vaardigheden te leren en deze uit te testen in kleine en grote partijvormen. Daarbij is het niet leuk om bij bepaalde oefeningen en het toernooi als enige niet mee te mogen doen.

Helaas is er geen alternatief op 1,5 meter afstand te bedenken wat aan de verwachtingen van de deelnemers en organisatie qua plezier en uitdaging kan voldoen voor deze leeftijdsgroep. Annuleren is helaas de enige optie totdat de 1,5 meter maatregel komt te vervallen.

Meer info over waarom de Clubvoetbaldagen voor deze leeftijd niet haalbaar zijn


COVID-19 Protocol
Om aan alle RIVM-richtlijnen te voldoen is er een strak protocol. Begin juni is dit op deze pagina te bekijken. Bij wijziging van deze richtlijnen wordt het protocol aangepast.

De kampen zijn in juli en augustus. We verwachten daarom dat bepaalde richtlijnen verder versoepelen. De 1,5 meter regel voor ouders en leiding zal vermoedelijk ook in de zomer nog van kracht zijn.

Protocol voorziet (voor nu) onder andere in:

  • Deelname alleen mogelijk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar tijdens het kamp
  • Een speciaal aangestelde Corona Coördinator
  • Aanpassing ontvangst op startdag
  • Elke deelnemer traint de 1e dag in zijn eigen tenue
  • Aan het eind van de 1e dag ontvangt iedereen zijn tenue
  • Elke deelnemer neemt zijn eigen lunchpakket mee

Wanneer volgt een nieuwe update?
De laatste stand van zaken wordt altijd als eerste hier gecommuniceerd. Deelnemers ontvangen in aanloop naar hun voetbalkamp alle richtlijnen via diverse mails.

Wanneer volgt er een update voor de herfstvakantie?
Er is nog niks duidelijk over de gevolgen voor het najaar. Op 7 september volgt een update over de laatste stand van zaken voor de voetbaldagen in de herfstvakantie.


Ik wil mijn kind(eren) nu inschrijven en het gaat toch niet door. Wat dan?
Bij een inschrijving na 21 april 2020 ontvangt u uw inschrijfgeld retour als de overheid/gemeente geen toestemming geeft om het kamp bij de geboekte locatie te organiseren.


Heeft het zin een annuleringsverzekering af te sluiten?
Ja, voor onvoorziene omstandigheden als ziekte en blessures wel. Een annulering met betrekking tot het Corona-virus wordt door de meeste verzekeraars niet gedekt.


Mijn kind is tijdens de week verkouden. Is hij/zij welkom op het kamp?
Hierin volgen wij het dan geldende advies van de overheid (juli/augustus).


Iemand uit het gezin heeft klachten. Mag mijn kind wel naar het kamp?
Hierin volgen wij het dan geldende advies van de overheid (juli/augustus).